Головна » 2011 » Сентябрь » 11 » Мiжнародний конкурс «Бобер»
12:12
Мiжнародний конкурс «Бобер»
 
      6 листопада 2011 року відбудеться МІЖНАРОДНИЙ КОНКУРС «БОБЕР» з інформатики та комп’ютерної грамотності, який проводиться з метою підвищення ІКТ-компетентності дітей, ознайомлення і зацікавлення сучасними інформаційними технологіями, комп’ютерною технікою та літературою, активізація творчої діяльності вчителів, надання статистичних даних результатів конкурсу для вдосконалення навчальних програм та підручників.
 
     У конкурсі можуть брати участь учні 4-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів за власним бажанням. Для участі у конкурсі учень повинен зареєструватися у координатора змагань. Вчителі, які не є координаторами конкурсу, можуть залучати до його участі своїх учнів. Участь у конкурсі учнів забезпечуються доброчинними внесками від їх імені. На рахунок Благодійного фонду конкурсу координатори надсилають — загальну суму внесків, яка складається з індивідуальних внесків учасників, до Оргкомітету — ксерокопію квитанції про переказ доброчинного внеску разом із заявками.
    
     Конкурс проводиться в один день в усіх регіонах України за єдиними завданнями для кожної вікової категорії. Дата проведення змагань повідомляється Оргкомітетом заздалегідь. Координатори отримують електронною поштою заархівований пакет завдань.
     Головна вимога до проведення конкурсу — чесність і самостійність учнів у роботі над завданнями.
Конкурс триває 90 хвилин — час на виконання завдань без урахування тривалості інструктажу та заповнення учнем електронної анкети. Після завершення виконання завдань координатор збирають файли-відповіді всіх учасників. Координатори, учасники конкурсу та їх вчителі можуть у письмовій формі висловити свої зауваження, побажання щодо проведення змагань, змісту завдань.
 
     Платформу, на якій реалізовано весь конкурс (від оформлення задач до їх перевірки), розробив студент Львівського національного університету ім. Івана Франка, випускник Львівського фізико-математичного ліцею Тарас Шпот. Значну допомогу у створенні цієї платформи надала компанія "Eleks SoftWare”.
Категорія: Конкурси | Переглядів: 923 | Додав: Аня | Теги: конкурс з інформатики, Бобер